5 december 2023

Havermout Bounty style

Havermout als ontbijt is lekker, gemakkelijk en supergezond. Dit is een glutenvrij ingrediënt die goed vult in een maaltijd en dan ook nog eens cholesterolverlagend te werk gaat. Ik start mijn dag bijna altijd met havermout. Je kan het gebruiken gewoon of geroosterd, in pannenkoekjes, omelet, granola of in havermoutpap. Dit recept is er eentje voor een havermoutpapje, maar dan met een snelle, leuke twist. Je kan eindeloos variëren met dit receptje. We maken dit gerechtje klaar in de magnetron dus lekker snel ( kan ook op fornuis al roerend klaargemaakt worden in een steelpannetje in het geval dat er geen magnetron in de buurt is 😉 ). Lust je een ingrediënt niet, kan je het vervangen door iets anders of gewoon weglaten. Ey oh lets go 😉

INGREDIËNTEN VOOR 1 HAVERMOUTBOWL

 • 40 gr havermout
 • 8 gr gedroogde kokosrasp
 • 250 ml melk naar keuze ( ik gebruik sojamelk ongezoet )
 • 10 gr pure chocolade
 • 30 gr dadels ontpit en in stukjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE

 • Doe havermout, kokosrasp, dadels en melk in een magnetronbestendige kom.
 • Zet de magnetron op vol vermogen.
 • Doe de kom 2 à 3 minuten in de magnetron ( blijf in de buurt zodat het mengsel kookt maar niet overkookt )
 • Haal de kom uit de magnetron en roer met een lepel om te zien als de havermoutpapje jou gewenste dikte heeft ( als het nog niet genoeg gebonden is nog eventjes terug in de magnetron en als de havermoutpap te dik is voeg een klein beetje extra melk toe ).
 • Smelt de pure chocolade op de havermoutpap.
 • Als die begint te smelten meng door de havermoutpap.
 • Werk eventueel af met nog een beetje kokosrasp voor extra Bounty gevoel.

Geniet van dit hartverwarmend gerechtje met gezonde versie op de toch oooh zo lekkere Bounty 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *